fbpx

Leder: Hvor står Skifta nå?

Du som kommer inn på siden her har nok kanskje skjønt at det er masse endringer på gang. Skifta bedriften har bestemt seg for å satse på et økonomimagasin med digitalt bilag. Selve bedriften Skifta jobber som før og tilbud fra deres partnere vil bli å finne i det digitale bilaget. Bedriften Skifta er lidenskapelig opptatt av at mennesker og bedrifter skal få bedre råd. En måte å gjøre dette på er å gi folk informasjon så de kan ta informerte avgjørelser. Det er dette som er årsaken til at magasinet nå kommer til.

Tabubelagt økonomi

Magasinet Skifta er økonomisk, religiøst og politisk uavhengig. Vi ønsker å skape diskusjoner om den vanskelige økonomien også. De som ikke har det så lett i samfunnet vårt i dag. For i bunn og grunn handler det meste om økonomi om man ser lit åpent på det. Vi har i dag mange grupper i det norske samfunnet som sliter. Men det er tabu å snakke om at man har pengeproblemer. Heldigvis har programmer som Luksusfellen hjulpen folk å åpne litt, men det finnes fremdeles skam der ute om man ikke behersker sin egen økonomi.

Vi har 109 000 barn som bor i familier som lever under fattigdomsgrensen. Vi har mennesker som kastes ut av AAP uten noen som helst fallskjerm og dermed kræsjlander i en tilværelse hvor de har null kontroll på sin økonomi og sitt liv. Vi har eldre som er på anbud og får minimalt med tjenester hver eneste dag og gjerne opplever å bli kasteballer den siste tiden de lever. Vi har folk med rusproblematikk som ikke får den hjelpen de trenger. Vi har psykisk syke som ikke får nok tilgang på langtidsbehandling og innleggelser. Vi har mennesker som har vært i fengsel og som ikke får god oppfølgning når de skal integreres tilbake til samfunnet. Vi har familier med utenlandsk opprinnelse som ikke får nok norsktimer til å lære seg språket godt nok.

Hva gjør man når man er i krise?

Det økonomiske landskapet kan være vanskelig å navigere, spesielt om man er i krise. Hva gjør man for eksempel mår man har mistet alt? Hvilke hjelpeordninger er tilgjengelige og hva må man gjøre for å få tilgang på dem? Mange tenker ikke på at vi trenger penger for å ha noen av de viktigste behovene i livet dekket, som tak over hodet og mat på bordet. Å ha dette skaper trygghet. Har man det ikke, skaper det utrygghet. Vi ønsker å gi informasjon om hvordan du best kan hjelpe deg og din familie til en bedre økonomi, på et språk alle forstår. Nav er for eksempel ikke lett å navigere og forstå på grunn av veldig byråkratisk språk. Vi jobber med å få på plass eksperter som blant annet kan gi gode råd om hva man gjør i sånne situasjoner. En av de vi har fått på plass er advokat Preben Kløvfjell fra firmaet Tveter og Kløvfjell. Firmaet vil publisere artikler her om alt fra tvist ved huskjøp til hvordan man kan håndtere NAV. Hans firma gir også våre lesere gratis førstegangskonsultasjon og rabatterte tjenester.

Skifta ønsker å ta sosialt ansvar. Vi vil derfor også publisere materiale om bistand og menneskerettigheter både i inn og utland. Vi vil gi norske organisasjoner et talerør for det er de som er der ute og kjemper. Det er de som ser hva som faktisk skjer i verden og jobber for å endre det vonde som skjer.

Veien blir til mens vi går

Vi har bygget opp en side nå og den vil vi fortsette å flikke på til den er perfekt. Det er fremdeles mange funksjoner som skal på plass, og det er masse materiale som skal ut. Er det noe dere savner eller ønsker at vi tar opp er det bare å ta kontakt med oss på e-post: monica@skifta.no. Ønsker dere kontakt med bedriften Skifta kan dere kontakte Anders på anders@skifta.no.

 

Ansvarlig Redaktør: Monica Østbø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *